20.5.12

Frankrike, dag 2

På morgonen var vi vid skolan och åt morgonmål, det var helt okej. Inte något megagott. Deras skola är nog det vackraste skolan nånsin! Det var som en slott eller hogwarts. Efter dett gick vi alla (jag menar finnarna och franskisarna) till en synagoga, där en rabbi berätta till oss lite om judendom och synagogan. Sedan gick vi lite runt i stan för oss själva, världens finaste plats Metz :)

Deras skolmat är ganska bra och dålig på sitt eget sätt. Bra är att de får förrätt, varm rätt och efterrätt, dåliga är det att det är inte alltid så hälsosamt och alla kastar bort otroligt mycket mat. Dessutom kostar ju maten för dem.

Efter att vi hade ätit gick vi till katedralen och därifrån till metz's pompidou, som är en modern konst museum, typ. Det var ganska kul dit, fast vi alla hade så såra fötter. Allt jag gjorde i muse'et var att jag låg på en såndär "stor madrass", vad man nu än vill kalla den. Vi var färdiga en 2-3 tiden(?), åkte minibuss till skolan.

På kvällen var nästan hela gruppen och äta vid en restaurang. Jag åt pizza som var alltför ostigt men helt gott nog. När alla var färdiga gick vi till esplanaden och chilla där tills vi fick en skjuts hem. Det var en bra kväll allt som allt :)

 De har ett jättestort träd i deras innegård i skolan
 Se nu hur vacker den är
 Från skolan
 Synagogan
 Saga, Neta, & Hanna
 "Titanic", med vår manliga Nikke


 Vackra staden
 Vid torget, framför esplanaden

 Katedralen
 Folk med sjuka fötter på "stora madrassen"
 Vid esplanaden efter restaurangen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar